Over Mij       

IMG 1023 001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van kinds af aan ben ik in de weer geweest met textiel. Na een afgeronde textiel- en handenarbeidopleiding ben ik mij gaan toeleggen op keramiek. Begin jaren '80 ben ik bij een professionele pottenbakker in Amsterdam in de leer gegaan en heb ik leren draaien. 

Een aantal jaren heeft keramiek toen plaats moeten maken voor andere activiteiten, maar vanaf 2004 heeft de keramiek mij weer helemaal in de greep. Nu niet meer met draaien, maar met het met de hand vormen van potten en objecten. Vaak gebruik ik hiervoor gipsen mallen. Wanneer ik een object aan het opbouwen ben, heb ik nog geen enkel idee van de decorering. Dat komt altijd pas, wanneer het werkstuk voor de eerste keer gebakken is. Vaak laat ik het een paar dagen staan en dan langzamerhand begint er zich een beeld te vormen hoe het eruit hoort te zien. Tijdens dit proces word ik geïnspireerd door de natuur, mijn omgeving en wat er zoal gebeurt in mijn persoonlijk leven.

Ik ga dan met hele simpele dingen aan het werk om de decoratie op het keramiek te krijgen. Een potlood en een strookje papier zijn al genoeg. Daarna begint het uitzoeken van de glazuren.

Wanneer ik eenmaal aan het glazuren ben, laat het werk mij niet meer los. Het houdt mij in de greep en het werkstuk moet af. Vaak zitten er wel 40 glazuur-uren in een werkstuk. Dit komt omdat ik heel gedetailleerd werk. Na het glazuren wordt het werkstuk nogmaals gebakken. En het is altijd weer een spannend moment om de oven open te maken.

   

IMG 1023 001

Van kinds af aan ben ik in de weer geweest met textiel. Na een afgeronde textiel- en handenarbeidopleiding ben ik mij gaan toeleggen op keramiek. Begin jaren '80 ben ik bij een professionele pottenbakker in Amsterdam in de leer gegaan en heb ik leren draaien. Een aantal jaren heeft keramiek toen plaats moeten maken voor andere activiteiten, maar vanaf 2004 heeft de keramiek mij weer helemaal in de greep. Nu niet meer met draaien, maar met het met de hand vormen van potten en objecten. Vaak gebruik ik hiervoor gipsen mallen. Wanneer ik een object aan het opbouwen ben, heb ik nog geen enkel idee van de decorering.Dat komt altijd pas, wanneer het werkstuk voor de eerste keer gebakken is. Vaak laat ik het een paar dagen staan en dan langzamerhand begint er zich een beeld te vormen hoe het eruit hoort te zien. Tijdens dit proces word ik geïnspireerd door de natuur, mijn omgeving en wat er zoal gebeurt in mijn persoonlijk leven. Ik ga dan met heel simpele dingen aan het werk om de decoratie op het keramiek te krijgen. Een potlood en een strookje papier zijn al genoeg. Daarna begint het uitzoeken van de glazuren. Wanneer ik eenmaal aan het glazuren ben, laat het werk mij niet meer los. Het houdt mij in de greep en het werkstuk moet af. Vaak zitten er wel 40 glazuur-uren in een werkstuk. Dit komt omdat ik heel gedetailleerd werk. Na het glazuren wordt het werkstuk nogmaals gebakken. En het is altijd weer een spannend moment om de oven open te maken.

.